Päätinpä aloittaa blogin kirjoittamisen . Hyvä tapa purkaa mieltään, kattotaan millaista tarinaa saadaan aikaiseksi....

28.10.09

Tänään oliki se kauan ja hartaasti odotettu vartiokoirakoe. Aamulla koira kyytiin ja eiku kohti Hämeenlinnaa. Tuomari olikin tällä kertaa Lauri Kanerva. Ossi oli ainut vartiokoirakokeeseen osallistuva koira. Yksi koira suoritti Jv-koetta.

Ekaksi poliisikoiralaitoksen pihassa suoritettiin tarkastus ja henkilöryhmä koppa päässä. Siinä ei ongelmia ollut. Seuraavaksi siirryttiin vankilan tottiskentälle seuraavaan osioon. Vuorossa oli paikallaolo 5min koppa päässä ohjaajat piilossa, sekä ammunta. Nekin sujuivat niinkun piti.

Tottis oli seuraavana vuorossa. Ossi oli yllättävän hyvässä vireessä  ja saatiin homma kunnialla suoritettua. Eteenmenossa olisi voinut edetä pidemmälle, mutta mulle kun tuli karmee kiire huutaa maahan, että varmasti menee.. Seuraaminen ei koskaan ole ollut meidän vahvuus, mutta sekin pysyi kasassa lähes viime metreille saakka. Henkilöryhmässä vähän katteli äijiä. Liikkeestä maahanmeno ok, luoksetulo nopea.

Lähdettiin takas poliisikoiralaitokselle kahvittelemaan ja kuuntelee tottiksen tuomiot. Läpi meni pisteillä 42/50. Sitten alkoi suojeluosuus siinä piha-alueella pienellä kentäntapaisella pläntillä. Maalimiehen lähestyminen, koira maahan ja kohdehenkilön turvatarkastus, ei ongelmia. Siitä pakoon. Pako lähti hyvin, vähän haparointia hihalla. Siitä kuitenkin kiinni hyvällä otteella. Irroitus oli ihan bueno. Jälkivartiointi samoin. Siirtyminen koiran viereen ja maalimiehen siirrättäminen selkäkuljetukseen. Kuljetus alkoi ihan jees. Ossi pysyi suht hyvin oikealla paikalla tarkkaillen maalimiestä. No sitten se homma kaatuikin. Maalimies hyökkäsi selkäkuljetuksessa lyöden Ossia samalla pampulla päin näköä. Ossi väisti, meni epävarmaksi, haukkui ja puri sitten vasta hihaan taas hyvällä otteella. Se oli siinä. Suojeluosuus hylätty. Miksi? No kun koira väisti pamppua......

Tehtiin kuitenkin koe loppuun. Koppaliike ei kans ihan oppikirjan mukaan mennyt. Onneksi henkilöetsintä pelasti. Se suoritettiin poliisikoirien 3 kerroksisessa harjottelurakennuksessa, jossa oli huoneita, komeroita ja rappusia. Maalimies oli kolmannessa kerroksessa komerossa piilossa. Hyvin etsi Ossi, ei ongelmia. Molarikin löytyi, pieni viive ilmaisun aloittamisessa. Hyväksytty.

Ei muuta kun takaisin sorvin ääreen. Eli nielemään katkeria pettymyksen kyyneliä päin persettä menneen kokeen takia. Treenataan vähän lisää ja mennään uusimaan se suojeluosio.

Mitäs meille muuta. Ossille pitäisi löytää seuraaja, joka olisi valmiina 2-3v päästä. Päätin kyllä, etten enää samanlaiseen projektiin lähde, mutta mieli muuttui kun mahdollisuus tarjoutui. Rotu kyllä menee vaihtoon .  Uusi tulee olemaan Malinois. Mistä ja milloin, sitä en vielä tiedä. Suuntaa kyllä jo on ja pientä hajua. Mutta se siitä.